Hvorfor kalles Svela «verdens beste båthenger» ?

Ruller av massiv plast eller gummi får flate felt som gjørdet vanskelig å rulle båten av og på. Spesielt rullene under kjølen blir utsatt for stort trykk og slites fort.

Svela E-type båthengere harpatentert luftrulle-system somautomatisk fordeler vekten avbåten på mange luftfylte hjul. Disse danner myke “håndflater” som båten hviler på.

Har båten en skarp kjøl blir punktbelastningen på kjølrullene meget stor og rullene slites fort ned. Slutter kjølen midt under skroget sitter båten fast.

Med Svela’s E-type luftrulle-system henger kjølen fritt i luften og båten rulles lett av og på uten å skade rullene.

 • "Verdens beste båthenger"

  Vår oppfinnelse med å rulle båten inn på store luft-fylte gummihjul montert på tippbar vogge ble meget godt mottatt i markedet allerede i 1994 og vi hører stadig betegnelsen «verdens beste båthenger» fra både private og profesjonelle brukere.

 • Equalizing Roll On System

  Nå har vi videreutviklet dette systemet og har gleden av å presenterer vår nye Svela E-type med vårt patenterte Equalizing Roll On System. Med dette systemet tilpasser luftrullene seg skrogets tverrskips-profil helt automatisk, uten bruk av hverken justeringsskruer eller verktøy.

 • LED lyktesystem

  E-type har også vanntett LED lyktesystem med fastmonterte lykter som man ikke behøver å fjerne for å få båten av og på tilhengeren.

 • Vanntette hjulnav med spylemulighet

  Svela har vanntette hjulnav med spylemulighet slik at man kan spyle bremsesystemet med ferskvann.

 • Helsveisete rammer

  Svela har helsveisete rammer i kraftige firkantrør.

 • Stål med meget god holdbar samt beskyttelse mot rust

  Hele rammen er varmforsinket; først renset i svovelsyre og så dyppet i flytende sink med en temperatur på ca. 500 grader Celsius. Dette gir stålet en meget god og holdbar beskyttelse mot rust.

 • Registrert varemerke i 50 år og 5 års garanti

  Svela har vært registrert varemerke i 50 år og vi hadde 5 års garanti på alle våre tilhengere allerede i 1974.

 • Knott GmbH

  Det tyske Knott GmbH konsernet, som er en av verdens største og ledende produsenter av tilhengerdeler, produserer chassier, aksler og bremser for Svela.

 • Dette pluss flere detaljer som kjennetegner en god design, gjør at vi støtter denne påstanden:

  Svela er verdens beste båthenger!